Sähkömoottorit

Tuotevalikoimaamme kuuluu IEC-standardien mukaisia korkealaatuisia sähkömoottoreita monelta eri valmistajalta.

Sähkömoottorit

Tuotevalikoimaamme kuuluu IEC-standardien mukaisia korkealaatuisia sähkömoottoreita monelta eri valmistajalta. Moottorivalikoimasta löytyy kolmivaiheisia oikosulkumoottoreita, servomoottoreita ja tasavirtamoottoreita teollisuuden tarpeisiin. Moottoreita on saatavilla pienitehoisista moottoreista suuritehoisiin moottoreihin.

Sähkömoottori

Rakenne

Pienen sähkömoottorin runko on yleensä kevytmetallia. Alumiinirunko on keveytensä vuoksi hyvä materiaali pieniin moottoreihin. Isommissa moottoreissa runko on tehty valuraudasta. Sähkömoottorin maadoituksesta on huolehdittava määräysten mukaisesti ennen moottorin kytkemistä verkkojännitteeseen.

Sähkömoottorit

Jäähdytys

Sähkömoottorin jäähdytys hoidetaan tuulettimella ja jäähdytysrivoilla moottorin ylikuumenemisen ehkäisemiseksi. Jäähdytysilman vapaasta kulusta on huolehdittava. Pölyisissä ympäristöissä tuuletusjärjestelmä on puhdistettava säännöllisesti.

Käämitys, eristys ja lämpösuojaus

IEC-sähkömoottorin käämieristys on tehty standardien mukaisesti. Suositeltavaa on, että moottori on varustettu lämpösuojauksella.

Laakerointi

Sähkömoottorin laakerointi toteutetaan esim. joko sylinterimäisillä rullalaakereilla tai syväuraisella kuulalaakereilla.

Voitelu

Sähkömoottorit voivat olla varusteltu kestovoidelluilla laakereilla, jolloin niillä on ennaltamääritellyt käyttötunnit eri lämpötiloissa. Mitä kuumempi lämpötila, sitä pienemmät käyttötunnit. Jos jälkivoideltavilla laakereilla varustetussa moottorissa on voitelukilpi, siinä olevia ohjeita on noudatettava.

Jos olet kiinnostunut sähkömoottoreista, ota yhteyttä!

Ota yhteyttä →

Tuoteryhmät: